آموزش ساخت فرم در HTML و دریافت و ذخیره اطلاعات در PHP و SQL
در تاریخ: ۱۴۰۲/۰۴/۲۸
۴۶۱ بازدید

مقدمه
در این دوره ما با استفاده از کدها HTML، PHP و SQL فرم هایی با موضوعات مختلف و برای تمرین یک فروشگاه با قابلیت انتقال و هدایت کاربر به صفحه پرداخت طراحی می کنیم.در طراحی سایت فرم ها یکی از مهمترین قسمت های سایت می باشد. در قسمت های مختلفی از سایت از فرم ها استفاده می شود؛ مثلا قسمت جستجو یک فرم کوچک محسوب می شود، برای افزودن پست ها و مطالب در وب سایت ها از طریق فرم ها انجام می شود، برای افزودن نظر یا همان دیدگاه هم به مطالب از طریق فرم انجام می شود. در این دوره به طور کامل با ساخت فرم ها، انواع ورودی ها، ذخیره اطلاعات در دیتابیس، دریافت اطلاعات از دیتابیس، انتقال به صفحه پرداخت و ... آموزش داده می شود. در ادامه این مطلب سر فصل ها و توضیحات هر فصل را مشاهده خواهید کرد.Xampp:
برای اجرا کردن کد ها و فایل های php، به سرور و یا هاست برای پردازش کد ها نیاز داریم که بتوانیم با آپلود فایل های php بر روی سرور و وارد کردن آدرس فایل در مرورگر نتیجه کد های نوشته شده را مشاهده کنیم؛ اما برای تهیه و اجاره سرور و یا هاست نیاز به پرداخت مبلغی ماهانه یا سالانه است. فایل های همه ی سایت هایی که شما به آن ها دسترسی دارید، در سروری ذخیره شده اند. اما چون در این دوره ما میخواهیم کد ها و فایل ها را تست کنیم و یاد بگیریم، نیازی به تهیه سرور و هاست نیست و با نصب نرم افزار شبیه ساز سرور می توان کد ها را روی لپ تاپ و یا کامپیوتر خودتان اجرا کرد؛ البته در این روش کد ها فقط در مرورگر لپ تاپ و یا کامپیوتر شما اجرا خواهد شد و از گوشی و یا سیستم های دیگر نمی توان به سایت دسترسی داشت. اما با انتقال همان فایل های روی شبیه ساز به سرور، کد ها کار خواهند کرد. در ابتدای این دوره ما شبیه ساز سرور Xampp را نصب خواهیم کرد و نحوه کار با آن را یاد خواهیم گرفت.ورودی ها در HTML:
برای ساخت هر فرمی از ورودی های مختلفی استفاده می شود؛ تعداد این ورودی ها در HTML زیاد و متنوع است و در این دوره با آنها آشنا خواهیم شد. ورودی متنی، گزینه ای، عددی، انتخاب فایل و... از جمله این ورودی ها است.فرم دریافت اطلاعات افراد:
پس از آشنا شدن و یادگیری انواع ورودی ها در HTML یک فرم برای دریافت اطلاعات افراد مثل نام، نام خانوادگی، سن، جنسیت و توضیحات طراحی می کنیم و استایل های مورد نظر را با کد های CSS بر روی فرم و صفحه اعمال می کنیم. البته شما می توانید پس از دریافت و دیدن دوره هر نوع فرم با هر ورودی دلخواه خود را طراحی کنید.آشنایی با متد هایGET و POST:
پس از ساختن فرم و اضافه کردن ورودی های مورد نظر، لازم است که اطلاعات را به PHP انتقال دهیم؛ برای این کار از دو متد POST و GET استفاده می کنیم و با ویژگی های هر کدام از متد ها آشنا می شویم و محل استفاده از هر کدام متد را بررسی می کنیم.ذخیره اطلاعات:
پس از دریافت اطلاعات در PHP باید اطلاعات را ذخیره کرد. برای ذخیره اطلاعات باید دیتابیس و جدول هایی برای ذخیره کردن اطلاعات بسازیم. در این دوره نحوه ساخت دیتابیس و جدول در PHPMyAdmin را آموزش خواهیم داد. پس از ساخت دیتابیس کد های SQL در PHP برای ذخیره اطلاعات را آموزش خواهیم داد.دریافت و نمایش اطلاعات:
حالا که اطلاعات مورد نظر را از فرم دریافت کرده ایم و آن ها را ذخیره کرده ایم، باید آنها را نمایش دهیم. کد های SQL در PHP می نویسیم که بتوانیم اطلاعات را دریافت کنیم. برای مرتب نشان داده شدن اطلاعات از جدول استفاده می کنیم و اطلاعات را در قالب جدول نمایش می دهیم و با نحوه ساخت جدول در HTML هم آشنا می شویم. دکمه هایی را هم برای حذف کردن اطلاعات پیاده سازی می کنیم که با کلیک بر روی دکمه اطلاعات فرد مورد نظر از دیتابیس حذف شود.فروشگاه:
برای تسلط بیشتر روی کد های آموزش داده شده، یک فروشگاه طراحی می کنیم. در این فروشگاه به نحوی کد نویسی می کنیم که بتوان پس از افزودن محصول، محصولات را ویرایش کرد؛ کد های SQL در PHP هم برای ویرایش محصول، آموزش داده شده اند.درگاه پرداخت:
ویژگی اصلی هر فروشگاه، درگاه پرداخت آن است. به طوری که کاربر پس انتخاب محصول دلخواه هزینه آن محصول را پرداخت کند. در این دوره کد های درگاه پرداخت آموزش داده شده، مربوط به درگاه پرداخت زرین پال است. برای اضافه کردن و متصل کردن درگاه پرداخت زرین پال به سایت، نیاز است ابتدا در سایت زرین پال ثبت نام کرده و پس از اهراز هویت، در پنل کاربری درخواست درگاه پرداخت را ارسال کنید. پس از تایید و ثبت شدن درگاه پرداخت، یک کد ۳۶ رقمی که ترکیبی از اعداد، حروف و خط تیره است در تنظیمات درگاه پرداخت دیده می شود. این یک کد یکتا است و فقط برای درگاه پرداخت شما می باشد و هر درگاه پرداخت یک کد متفاوتی دارد. به این کد، مرچنت کد یا مرچنت آیدی می گویند که برای اتصال سایت به درگاه پرداخت لازم است.برای یاد گرفتن سریع تر و راحت تر کد ها پیشنیاز های زیر لازم است: ۱- بلد بودن مقدماتی HTML و تگ های مختلف مثل تگ Body، Head، Div و... لازم است.البته کد های HTML که مربوط به ساخت فرم ها و ورودی ها، همانطور که پیش تر هم گفته شده بود، در این دوره آموزش داده می شوند و فقط مسائل مقدماتی و پایه جزء پیشنیاز های این دوره هستند. ۲- بلد بودن کد های CSS یکی از پیشنیاز های این دوره است. چون در این دوره با فرم ها و انواع ورودی ها کار می کنیم از کد های CSS برای استایل دهی استفاده می کنیم. ۳- بلد بودن کد های PHP به صورت پایه و مقدماتی از پیشنیاز های این دوره است و فقط قسمت های مربوط به ذخیره اطلاعات، دریافت اطلاعات، نمایش اطلاعات و... که مربوط به فرم هستند در این دوره آموزش داده خواهد شد. حتما این دوره رو تهیه کنید.
نوشتن دیدگاه
دیدگاه ها
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.